Over Dennis

Over Dennis

Ik ben allround televisie cameraman. Toen ik in 1996 met dit vak begon draaide ik vooral meercamera klussen. In de loop van de tijd ben ik steeds meer ENG gaan draaien. Sport, nieuws, drama, amusement, ik heb op alle vlakken veel ervaring. De laatste tien jaar heb ik mijn focus steeds meer verlegd naar nieuws. Ik ben een zeer ervaren nieuwscameraman met heel veel reis- en montage ervaring.

Als cameraman ben je bezig met compositie, techniek, licht en een verhaal.

Standupper na orkaan op Sint Maarten.

De theorie achter de techniek bij video heeft een grote overlap met de fotografie. Zonder licht geen beeld, en met mooi licht krijg je mooi beeld. Daarom gebruik ik vaak kunstlicht. Want kunstlicht, soms in combinatie met bestaand licht, voegt mijn inziens, veel toe aan de schoonheid van het “plaatje” dat ik maak. Aan de andere kant kan het ook weer een uitdaging zijn om helemaal geen extra licht te gebruiken.

Uitreiking Tegel 2018

De laatste vijftien jaar draai ik veel voor Nieuwsuur. Vanzelfsprekend is het bij een nieuwsprogramma belangrijk dat je snel bent. Veel bruikbare shots draaien in een korte tijd is noodzakelijk voor een vlotte en goede montage. Als er een groot verhaal in het buitenland speelt dan neem ik niet alleen mijn camera maar ook mijn MacBook Pro mee. Ik monteer dan mijn eigen werk en stuur het via internet naar Nederland zodat het nog dezelfde avond kan worden uitgezonden.

Het leuke aan mijn werk is dat het niet snel gaat vervelen, je werkt iedere dag met andere mensen en maakt veel verschillende dingen mee.

In april 2018 won ik de Storimans Tegel voor excellent camerawerk en in 2019 won het item dat ik voor Nieuwsuur gedraaid heb over onderzoek naar de Nederlandse miljoenensteun aan Syrische strijdgroepen een Tegel.