Doodzieke werknemers Ter Apel doen hun verhaal, eenvandaag

Doodzieke werknemers Ter Apel doen hun verhaal, eenvandaag

Voor het eerst hebben zieke personeelsleden van het asielzoekerscentrum in Ter Apel openlijk gesproken over de ernstige gezondheidsklachten die ze hebben. Tijdens een vergadering van de provincie Groningen afgelopen week riepen ze het provinciebestuur op nieuw onderzoek te doen naar het mogelijke verband tussen hun gezondheidsklachten en de aanwezigheid van giftige stoffen in de grond onder het asielcentrum.

Vergaderen in het Provinciehuis Groningen.

Een bizar verhaal. Op het stuk grond waar het hier over gaat hebben de afgelopen tientallen jaren allerlei mensen gewerkt. Vroeger militairen en tegenwoordig personeel bij het COA. En behalve werkende mensen zijn er dus ook bewoners in het COA. En heel veel van die mensen die een langere periode op dit terrein werken of hebben gewerkt die zijn hartstikke ziek. Uitslag, pijn in gewrichten en de provincie zegt alsmaar dat er niet aan de hand is en de grond helemaal schoon is. Bizar.

Met Ferry Stoop ben ik bij een vergadering van de provincie geweest waar een aantal (ex) werknemers hun verhaal deden als inspreker.


Niet gecategoriseerd
Reacties zijn gesloten.