Sint Maarten, best pittig.

Sint Maarten, best pittig.

 

Het beeld van verwoesting begint te wennen. Een bootje op de weg hier, een vrachtauto op z’n kop daar, het is een soort van “gewoon” geworden. Erger dan dit leek niet mogelijk.

Standupper in het rampgebied.

Maar vandaag zijn we ook even naar de Franse kant van het eiland gereden en daar bleek dat het toch nog veel erger kan. Waarschijnlijk zijn de huizen daar wat minder sterk gebouwd of zijn ze daar langzamer met opruimen. Hoe dan ook, ik hoorde mezelf steeds roepen, “KIJK DAAR DIE BOOT” of “ONGELOFELIJK DIE HUIZEN HIER”. Het is moeilijk te beschrijven, maar wat ik vanmorgen zag was nog veel erger dan de afgelopen dagen. Alles was nog kapotter dan wat we eerder zagen. We zijn ook bij een Nederlandse architect geweest die huizen bouwt die wel tegen orkanen kunnen. Het is een kwestie van een goed plan, genoeg geld, een beetje geluk en dan is er niet zoveel aan de hand met je huis na een orkaan. Het probleem is dat de combinatie van een goed bouwplan en genoeg geld hier zeldzaam is. Tsja…
Geen water en airco in ons hotel dat is ook wel een dingetje. Ik zeur niet. Honderden miljoenen mensen hebben wereldwijd dagelijks met dit probleem te maken, maar het is wel even wennen. Vanmorgen heb ik een emmer water uit het zwembad gehaald om het toilet door te spoelen. En douchen lukt natuurlijk ook niet. Dus op de hurken in de douche en met een bekertje water scheppen uit de emmer en dat over mezelf heen gooien. Valt best mee, met vier liter water de haren wassen en de rest. Prima te doen.

Alle winkels zijn dicht. Her en der wordt er water uitgedeeld en opeens is er dan toch een Chinees open waar je rijst met kip eet. Of een super duister hok waar louter vage mannen in de ochtend al dronken zijn.
Vannacht en morgenochtend monteren we het laatste item. Bij de architect, die snel internet heeft, kunnen we het item versturen. We moeten wel zelf benzine meenemen voor het aggregaat en dat moeten we morgenochtend vroeg nog gaan regelen bij het Nederlandse leger. Goeie gasten die Nederlandse militairen, ze staan op ieder groot kruispunt, dus je ziet ze overal.
Waarschijnlijk kunnen we morgenavond meeliften met een Nederlandse Hercules naar Curacao. En die douche die daarna gaat volgen daar heb ik zooooo verschrikkelijk veel zin in!!!!!!!
Alle foto plaats ik zodra het internet wat sneller is!


Niet gecategoriseerd

3 gedachten over “Sint Maarten, best pittig.

 1. Hahaha!! Dat beeld van Dennis op z’n hurken in de douche met een plastic bekertje raak ik niet snel meer kwijt!!)))
  Werk ze nog even!

  Bart K
  PS groeten aan Rudy!

 2. Ha Dennis,
  Wat beschrijf je dat leuk! En zoals we gewend zijn: mooie beelden. Geniet van Curacao en de douche.
  Groet, dieuwke

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.