#18in2018

#18in2018

Ze werden geboren in het jaar 2000 en staan bekend als de generatie Z. Ze maakten de economische crisis mee en de aanslagen in New York (ze waren 1) en Parijs (als 16-jarige). Nieuwsuur volgde tien jongeren die aan de hand van verschillende thema’s zelf een beeld schetsen van hun generatie.

Samen met Yvonne Roerdink en Moira Veenhof  ben ik alle jongeren langs geweest. De opzet was om allemaal verschillende jongeren te vinden. Man, vrouw, rijk, arm, hoge opleiding, lage opleiding, wit, bruin, wel gelovig, niet gelovig. En juist dat was zo goed gelukt, iedere 18 jarige die we bezochten was anders dan de andere.Steeds als we de deur achter ons dicht trokken en in de auto stapten dan keken we elkaar aan en zeiden, “Yes, weer zo’n goeie”.

Het waren sowieso vijf fijne dagen. Werken in de zomer met de korte broek aan en honderden kilometers rijden naar alle uithoeken van Nederland dat doe ik met veel plezier. En dan nog twee van die fijne collega’s erbij, zo wil ik iedere dag wel werken 🙂

We draaiden twee tot drie 18 jarigen per dag en zijn in totaal vijf volle dagen op pad geweest met als resultaat een serie van vijf delen. De drone én een GoPro waren ook steeds mee en deze hebben veel toegevoegd aan deze serie!!!

Wat mij betreft op naar de volgende serie, “19 in 2019”!

Alle items bekijken doe je hier!

 

 


Niet gecategoriseerd
Reacties zijn gesloten.