Milena…

Milena…

Het is minimaal zes jaar geleden dat Mirjam Bartelsman een nieuwe talentje meenam richting Nieuwsuur. Haar naam was Milena. Ze was super fanatiek, 24/7 beschikbaar en zelfs diep in de nacht nog actief op whatsapp. De altijd enthousiaste berichtjes bleven binnenkomen. Dit is het moment geweest dat ik de “niet storen” functie op mijn telefoon heb geactiveerd. Geen geluiden meer tussen 22.00 uur en 07.00 uur!

met Mirjam en Milena.

Mirjam en Milena waren in die tijd een duo. Ze maakten samen het ene item na het andere en meestal ging ik mee. We hebben geweldige verhalen gemaakt en voor Milena was niets te gek. Altijd tot laat op de redactie, maar de volgende ochtend wel weer helemaal fit. Als we vandaag de dag draaien dan komen altijd weer dezelfde verhalen naar boven uit de tijd van Mirjam die tegenwoordig met pensioen is. Krom van het lachen liggen we dan en die verhalen zijn niet geschikt voor mijn website.

Milena als stagiaire

Tot een half jaar geleden was het contact met Milena wat minder omdat ze in Den Haag zat. Maar hoe leuk is het dat ze nu weer in Hilversum op de redactie zit en daar haar eigen verhalen maakt!!! Haar come back zal niet veel mensen zijn ontgaan want haar eerste twee verhalen hebben flink wat stof doen opwaaien. De eerste repo betrof één hele en twee halve uitzending van Nieuwsuur over de financiering van Nederlandse moskeeën door Saudi-Arabië en Koeweit. Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft deze informatie jarenlang geheim gehouden.

We zijn over een langere periode flink wat keren op pad geweest om alle interviews voor dit item te draaien. Toen ze me tijdens de eerste draaidag vertelde waar het over ging had ik nog niet in de gaten dat het zo’n groot verhaal was. Maar naar mate de uitzenddatum dichterbij kwam werd dat steeds duidelijker. Op de dag van uitzending las je het overal!!!

NRC

Milena werd overal geprezen, fantastisch gedaan vond iedereen. Maar als je met zo’n topverhaal komt dan zou het heel goed kunnen dat je volgende verhaal wat minder is en daarom tegenvalt. Niets bleek minder waar want een paar maanden geleden appte ze me weer.

Een paar dagen later zaten we in de auto en vertelde ze me waar het over ging. Ik had weer niet direct in de gaten dat het zo’n groot verhaal was. We hebben flink wat interviews gedraaid en een aantal geinterviewden hadden het zichtbaar moeilijk. Ondertussen ben ik nog op vakantie geweest en hebben collega’s van mij ook nog iets gedraaid. Niet lang na mijn vakantie zou de uitzending zijn. Er moest nog veel gedaan worden in de montage en de tijdsdruk was best hoog. Midden in de nacht hebben we toen nog gestileerde “werkshots” gedraaid ergens in het NOS gebouw. Leuk zijn dat soort momenten, dat doet me dan weer denken aan Mirjam, die was ook vaak nogal adhoc bezig.

Werkshots.

De eerste, van drie uitzendingen was op maandag. Het was de opening van het acht uur journaal en de dag erna stond het in alle kranten. Kamervragen werden gesteld en het debat met Blok moet nog komen. Wat een held die Milena, alweer zo’n super onderwerp zelf bedacht, uitgezocht en gemaakt!

Trouw

Volgende keer weer graag 🙂

De items zie je hier en hier.


Niet gecategoriseerd

3 gedachten over “Milena…

  1. Goed verhaal Dennis.Ik ben het helemaal met je eens: Milena is keigoed, beter dan ik ooit was of zal worden. Want ik ben nog niet met pensioen hoor, misschien draaien we eerdaaags wel weer!!

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.