Juf Marga voert actie: van je idealen kun je niet leven, Nieuwsuur

Juf Marga voert actie: van je idealen kun je niet leven, Nieuwsuur

Mijn zoontje, Yme, zit nu in groep drie. Als vader van Yme vertrouw ik blind op de juf (Liset) van mijn zoon van zes. Wat de juf zegt is waar. Ik neem alles van haar aan en vertrouw  haar blind op haar bruine ogen.

Juf Marga in actie.

Maar hoe waardeloos zijn dan de verhalen dat leraren in het basisonderwijs, net zoals ik, worden onderbetaald? Mannen gaan niet meer op een lagere school werken omdat het meer als een bijbaantje wordt gezien voor de vrouw die al een partner heeft met een goed betaalde baan. Daarom gaan onderwijzers na hun opleiding al snel liever in het voortgezet onderwijs werken dan in het basisonderwijs omdat de beloning daar hoger is.

Kinderen van juf Marga.

Linda de Groot en ik zijn na geweldig speurwerk van Yvonne Roerdink, in contact gekomen met juf Marga. Zij werkt op een basisschool in Amsterdam zuid-oost. Een vrouw die alles voor haar leerlingen over heeft, veel meer tijd in haar werk stopt dan ze betaald krijgt, matig beloond wordt en daardoor niet goed kan rondkomen.

Vanavond een bijzonder repo in Nieuwsuur over deze super juf die aankomende dinsdag haar leerlingen  een uurtje later verwelkomt vanwege de leraren actie die dag!


Niet gecategoriseerd

2 gedachten over “Juf Marga voert actie: van je idealen kun je niet leven, Nieuwsuur

    1. Je hebt iets gemist. Want er wil bijna niemand meer leraar worden op een basisschool omdat het zo slecht betaalt. Het gevolg is een lerarentekort. Gevolg is dat er bijvoorbeeld ouders of andere mensen voor de klas gaan staan die niet weten van de hoed en de rand. Heel slecht voor kinderen en hun toekomst.

Reacties zijn gesloten.

Reacties zijn gesloten.