Misbruik in de sport, Nieuwsuur.

Misbruik in de sport, Nieuwsuur.

Voor Nieuwsuur heb ik de afgelopen maanden al vaker items gedraaid over misbruik in de sport. We interviewden dan steeds een slachtoffer van dit misbruik.  Vanavond een interview met een dader. Een mannelijke coach die een kind heeft misbruikt op een sportvereniging.

Hij wilde wel zijn verhaal doen maar wel op zo’n manier dat hij op geen enkele manier herkend zou worden. Daarom heb ik hem in silhouet gefilmd.

Voetballende kinderen.

Het is vaak lastig om naast een interview, mooi of interessant aanvullend beeld te draaien. Als ik bijvoorbeeld een item draai over dalende rentes van banken dan draaien we meestal drie á vier interviews. Bij zo’n onderwerp is het altijd weer een uitdaging om te verzinnen wat voor extra beeld je daarbij kan draaien. Want alleen maar geïnterviewden in beeld die niets anders doen dan praten, is niet heel aantrekkelijk om naar te kijken. Een aantal shots van banken, wat vallende euro’s, wat papier geld op een stapeltje leggen, het is allemaal al heel vaak gedaan en ook niet heel boeiend.

Bij dit item hebben de verslaggeefster, Linda, en ik een tijdje zitten brainstormen over het extra beeld. Je wilt niet dat kinderen herkenbaar op tv komen bij een onderwerp als dit. Uiteindelijk hebben we in de gymzaal van de school van mijn zoontje een aantal kinderen laten sporten. Het aanwezige licht was uit, er waren geen ramen dus het was helemaal donker. Ik heb de grootste HMI (een bepaald type daglichtlamp) die TeamENG in huis heeft als tegenlicht door de zaal laten schijnen zodat er silhouetten ontstonden. De zaal hebben we met een rookmachine rokerig gemaakt zodat het licht goed zichtbaar werd. De shots heb ik in slomo gedraaid op een FS7. Het resultaat zie je op de foto’s en vanavond in Nieuwsuur.

Vanavond kijken dus naar Nieuwsuur!


Niet gecategoriseerd
Reacties zijn gesloten.