Kerstspecial over, “De Dood”, Nieuwsuur.

Kerstspecial over, “De Dood”, Nieuwsuur.

Vijf dagen draaien in heel het land. Samen met Hans Kema strak voordat ik afreisde naar Sint Maarten. Twee dagen lang door de sneeuw gereden en ook in de sneeuw gedraaid en dat leverde prachtige beelden op.

Een special van twintig minuten en tien sprekers dat kan alleen nog maar rond de kerstdagen want dat is een nieuws-luwe periode. Tien interviews met verschillende mensen op verschillende plekken. Waar je terecht komt weet je nooit van te voren. De ene keer zit je in een prachtige kamer met heel veel ruimte, en bij iemand anders zit je in een vergaderzaaltje en heb je alleen maar de beschikking over een witte muur.

Zolang ik het maar donker kan maken, om het vervolgens zelf weer uit te lichten, ben ik al blij. Maar helaas lukt dat niet overal. Een huiskamer met witte gordijnen, overdag, dat blijft altijd licht. Of een kamer met aan één kant tien meter raam, dat krijg je niet donker als er geen goeie gordijnen of rolluiken zijn.

 

Mijn streven is altijd om bij alle interviews toch een zelfde sfeer te creëren. Ik hou van veel contrast. Dus veel donker plekke in het shot. Prachtig vind ik dat. Op de ene plek lukte dat beter dan op de andere, maar toch ben ik heel blij met het resultaat. Sterker nog, deze repo hoort in mijn top vijf thuis van het afgelopen jaar. En behalve de shots, waren alle interviews ook heerlijk om naar te luisteren.

Bedankt Hans!

Bekijk de repo hier.

 

 


Niet gecategoriseerd
Reacties zijn gesloten.